lauantai 28. heinäkuuta 2012

Painoviestintä


HEI ♥

Ihan tälleen aattelin ku kolut jatkuu taas 8.8 ni kertoa teille enemmän alasta mitä opiskelen . Eli alani on painoviestintä. Nimestä ei välttämättä kaikki tiedä mitä se merkitsee, mutta lähinnä se on painamista painokoneilla, kirjojen tekoa ommellen ja liimaten, vihkojen, kasioiden ja tälläisten tekoa. Vaatii paljon kärsivällisyyttä ainakin noilla painokoneilla. Työ on lähinnä seisomatyötä.

   Kokeita ei ole ainakaan meidän koulussa, jos yleisaineitten kokeita ei lasketa. Välillä meille annetaaan tehtäviä yms mitkä pitää tehdä. Ja tietty perus näytöt on ja semmosta. Mut nyt ihan lähinnä voisin kertoa alusta.

   Eli kouluun haetaan yhteishaussa. Itse opiskelen painoviestintää Harjulla Jyväskylän ammattiopistossa tästä voit lukea tarkemmin tietoa mitä se on. Ja tosiaan alussa tutustutaan painamiseen, jälkikäsittelyyn ja ulkoasuntoteutukseen yhden jakson ajan, sitten valitaan kumpaan haluaa mennä painamiseen+jälkikäsittelyyn vai ulkoasuntoteutukseen. Painaminen ja jälkikäsittely on samassa.

   Painamisesta hieman:
- Pitää opetella käyttämään painokonetta.
- Opetella kohdistamaan kuva paperille.
- Seri- ja ofsetpainaminen ovat osa painoviestinnän perus tutkintoa.

Jälkikäsittelystä:
- Pitää opetella arkkien koot.
- Pitää osata käyttää arkkileikkuria.
- Pitää osata käyttää taittokonetta.

   Ulkoasuntoteutuksesta en osaa sanoa muuta, kun että koneella tekoa aika paljon. Muokkaillaan kuvia ja tekstejä, tehdään julisteitä yms mainoksia. Painossakin tehdään toki kalentereita, kortteja yms.. Mutta lähinnä ulkoasuntoteuttajat tekevät kortit yms muut mitkä sitten painajat painavat.

   Täs viel netissä etsiskelin sivun missä näkys missä paikkakunnilla voi opiskella painoviestintää, jos jollain heräs mielenkiinto painoviestinnästä. KYSELKÄÄ toki lisää jos jotain kiinnostaa :) Mieluusti kyllä lukisin teidänkin aloista tarinoita ja omia kokemuksia .

  
PAINOKONE ♥

Jälkikäsittelyn työvälineet

Tälläistä meillä on koulussa

Kirjapaino messujen keräilyt

1 kommentti:

  1. Hei tosi kiva ja hyödyllinen postaus :-)! Mä alotan kans nyt harjussa painoviestintäalalla. En suunnilleen tienny ees, että mitä siellä tehään, mutta kiitos sun oon nyt vähä perillä asiasta :-D
    kiva blogi muuten :-)

    VastaaPoista