keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ilmasotakoulu


Hei!

   Haluun tehä teille ny postauksen joka on mulle todella tärkeestä asiasta ja se on mun juttua ! Haluun ensin kertoo teille nykyhetkestä ja sitten kertoo hieman menneestä.
   Päivänä 25.4. jännitti todella paljon, mietin mihinköhän oon menossa, oliko tää sittenkään hyvä ideä? Haluunko tätä oikeesti? Mutta sitten kyllä, kyllä vain kyllä haluan tätä melkein enemmän kuin mitään muuta, enemmän kuin mitään koskaan, ikinä, aikaisemmin ! Nimittäin haluanko armeijaan? Ja kyllä haluan on täysin valheeton ja suora vastaukseni. Siispä tuona päivänä olin kutsunnoilla, jossa oli pelkkiä naisia.
   Ne järjestettiin Tikkakoskella Aquila:ssa. Ja järjestäjänä Keski-Suomen aluetoimisto. Tapahtuma oli todella hyvä, mielestäni tiettyjä aiheita ei vain esitelty tarpeeksi hyvin esim. jääkäriä. Myös aikapaljon esillä oli Tikkakosken Ilmasotakoulu, vaikka olisi ollut hyvä esitellä Kajaaniakin enemmän ja muita mihin voi hakea. Tietenkin mielestäni Ilmasotakoulua ei koskaan voi esitellä tai siitä ei voi puhua tarpeeksi. Naistenkutsunnat tosiaan poikkeaa hieman miesten, emme saa sinä hetkenä tietää minne pääsemme ja milloin, mutta meille annetaan hieman suuntaa. Muutenkin haemma itse, käymme itse lääkärintarkastuksissa, meitä ei siis tietenkään niihin kutsuta koska olemma vapaaehtoisesti menossa armeijaan.
   Tässä hieman ohjeita kutsuntoihin/ armeijaan hakua koskien:
1. Netistä voi tulostaa lomakkeet joita on kolme :Vapaaehtois hakemuslomake
Kyselylomake palvelusta ja terveydentilantutkimusta varten ja
Lääkärinlausunto terveydentilasta 
Kaikki näistä voi täyttää itse paitsi tietenkin tuon viimeisen täyttää lääkäri.
2. Lääkärintarkastuksesta, jos kuntasi ei ole ihan perillä asioista miten naisten kanssa kuuluu toimia soita omaan Terveysasemaan/ terveyskeskukseen ja kerro että olet hakemassa armeijaan ja sinun pitäisi päästää lääkärintarkastukseen ja kyseisen paperin täytyy olla helmikuun lopussa aluetoimistossa. Omassa paikassani kävi niin että he varasivat ensin ajan minulle sellaiselle lääkärille joka ei edes hoida kutsunta tarkastuksia.
3. Mieti mihin halkuat hakea, ota selville mitä mahdollisuuksia siellä on päästää kyseisiin tehtäviin mihin ikinä haluatkaan. Ota selville myös mikä tehtävä sinua kiinnostaa esim. jääkäri silloin kannattaa hakea paikkaan missä siksi voi edes kouluttautua.
4. Lähetä paperi ajoissa oman paikkakuntasi aluetoimistoon -> aluetoimistosi <- näet tästä.
   Sitten teille tulee kutsu kutsunnoille omasta alue-toimistosta. Sitten eiku menoksi. Omat kutsunnat meni hyvin siinä oli ohjelmaa, ilmavoimien soittokunta soitti, ilmasotakoulun pari henkillöä esittäyty ja kerto armeijasta, sit oli 3varusmiespalvelusta suorittavaa naista keltä pystty kyselee kaikkee yms. Käytiin myös syömässä ja sotkussa kahveilla. Sit lopuk jossain ihme järjestyksessä lääkärin haastattelu ja sit muu haastattelu. Päivä oli todella kiva ja olin itse tosi tyytyväinen.
   Siitä sitten viikon päästä tuli se se odotettu kirje, se pitti hakee postista ja siellä sit oli paperissa tieto: Palvelukseen astumis määräys:

Paikka- Ilmasotakoulu Tikkakoski Aika- 7.7.2014 vim.klo.16.00 < kannatettu menee jo 12 et kerkee laittaa kama hyvin jne. Sitä tässä sitten vuosi odotellaan, tuskin maltan oottaa oon niin innoissaa ku voi ihminen olla innoissaa et huhu ! En tiiä miten kiittäisin sitä kuka teki päätöksen ! Mut joo katotaan kehkunko viel vuode päästä tällä lailla..



   Sitten hieman vuoden vanhaa tapahtunutta, tuli vuosi sitten oltua Intti tutuksi naisille- kurssilla Tikkakoskella (tänä vuona ois ollu Hallissa mutten päässy). Tosiaan kurssin tarkoitus oli tutustuttaa naiset hieman armeijaan, mitä siellä tehdään, missä tehdään yms, millaista toimintaa missäkin paikassa on.  Kurssilla oli niin teoriaa kuin käytäntöä. Kerron nyt lyhyesti sisältöä ja oman mielipiteen kurssista:
- Kurssi alkoi pe ja loppui su. Se tapahtui Tikkakoski Ilmasotakoulun kasarmilla. Ensin meille jaettiin varustevarastolta varusteet ( maiharit, takki, housut/kesä/talvi, aluspaita, sukkia yms) sitten saatin kenttapullokun ja reppu, makuupussi ja alusta. Eka yö nukuttii kasarmilla, joka oli mielenkiintone kokemus. Käytii saunassa ja syötiin. Seuraavana päivänä oli kaikkee, ruokaa, ilmasotakoulun esittelyä, armeijan esittely jne. En tarkalleen muista mitä oli la ja mitä su koska tästä on jo vuosi, mut oli yhe sulkeiset (ei kyllä ihan oikeenlaiset), sit marssi, harjoteltii kranuje heittoa, syötiin taas, sit oli teoriaa, varusteiden esittelyä, aseesta tulee kuulemma oma rakas sitä pitää kantaa jokapaikassa eikä sitä kannata unohtaa mihinkää ku sitte voi olla et saa hiema sanktiota.
   La iltana paistettii makkaraa ja nukuttii puolijoukkue teltas joka pystytettii itse se suju suht hyvin, sitku siihe päälle piti väsätä suoja verkko niin et se ei osu telttaan mun peitää sen, siin hetki mietittii mut kyl se siitä sitte. Yöllä saatii harjotella kipinämikkona oloa, oltii pareina et kaikki pääs olemaan. Mun parin kaa oltii ekana koska sanoin suoraa että mua ei saa hereille (osaan esittää nukkuvaa) sama ei tule pätemään intissä, koska tyypit varmaan keksii keinot saaha hereille vaikka kaatamal vedet päälle tai jotain muuta. Se oli yllättävän kivaa.
   Aamulla oli kyllä aika kuolema herätä, ku muutenkaa oo aamuvirkku ja sit piti herätä viel kylmästä :ss Sitte päiväl meil oli jotain ase harjotuksia semmosel sähkösel jutul ja sitten babmulanssi mies kävi esittelee armeijaambulanssi, kerto rauhanturvaajajutuista ja lääkäritoimista, päästiin harjottelee ''haavoittuneen'' raahamista maassa ja siten siteiden tekoa. Sitten kurssi päätty joskus iltapv vietiin kamat taska varustevarastolle ja lähettii kotii.
   Kurssi oli toisaalta hyvä, mutta toisaalta ei antanut todellista kuvaa mitä siellä sitten tulee olemaan, ei se varmaan ollutkaan tarkoitus mut kivaa oli !
Kuvaa tuvan nukkumis järjestelystä, piti korvata tyyny patjalla !

My honey ♥

Njam, ruokaa olla pitää !

Joo o . Jaa asentoo, riivin järjestys ja jtn.

Scania is my baby ♥

   No iskikö kellään innostusta ? Onko kukaan teistä menossa armeijaan? Millä mielillä ? Mitä itse olette mieltä : naine armeijassa? Pärjääkö vaiko eikö?

1 kommentti:

  1. Kappas, kuvassa näkyy tutun näköinen seinä. Tottakai naisetkin pärjää intissä ;)

    - res alik Tikkakoski II/11

    VastaaPoista