torstai 2. toukokuuta 2013

School




Hei !
Nyt teen teille viimisten viikkojen koulu postauksen, kaikkia kuva materiaaleja teille en nyt valitettavasti saa.. Mutta sen sijaan voin kyllä kertoa mitä siellä ollaan tehty. Tosiaan meillä on tää vika jakso Digitaali painamista ja tulostusta ja kuten arvata saatta olemme päivät tietokoneiden parissa, minkä vuoksi ei sitten kotona ole pahemmin jaksanut datailla tai postailla. Eikä ehkä ole hyväkään postailla joka päivä.
 
Ollaan opeteltu käyttämään pääosin seuraavia ohjelmia :
Adobe InDesign
Mikä tämä edes on: InDesign on julkaisusovellus ja todella monipuolinen sellainen sillä hallitset suunnittelun ja typografiaa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Typografia)  pikselintarkasti. Tällä ohjelmalla luodaan hienoja sivuja painotuotteiksi, tablet-laitteille ja muihin näyttöihin. Sivujen koot voi määrätä itse yms ovatko ne pysty vai vaaka tasossa. Todella monipuolinen ja kiva ohjelma minun mielestäni. Jos saan lainata ystäväni lausetta: '' tällä ohjelmalla tekeminen on vain mielikuvituksesi varassa'' eli voit tehdä melkein mitä vain mitä mielikuvituksesi antaa myöten.  Se on helppokäyttöinen kun sitä oppii käyttämään, meitähän opetetaan käyttämään sitä ammattimaisesti ja oikea oppisilla tavoilla. Itse tietty joitain kikkas konsteja käyttäny.  En nyt osaa tarkemmin ite kertoo täst ohjelmasta , mut kysykää jos tulee jotain ni osaan kyl vastata. Tosiaan ohjelma on enkuks ja se on mulle vähän miinusta mut testaamalla sitä löytää vaikka mitä.

Adobe Photoshop
No Photoshop on kaikille varmaan tuttu, eli lyhyessä ytimekkäisyydessään se on kuvanmuokkaus ohjelma. Todella todella kehittynyt sellainen, sillä voi muokata kuvia kyllä laidasta laitaa ja vaikka mihinkä tallennus muotoon: JPG, PDF yms yms TIF. Saa mustavalkosta kuvaa, painokelposta kuvaa, siirrettyä ja lisäiltyä kuvia vaikka mihinkä suuntaan. Tässä taas kuvista saa melkein minkänäköistä itse haluaa, jos osaa käyttää tai tekee niinkuin minä ja testailee kaikkea! Tätä ollaan käytetty aika paljon, viime viikolla otettiin yks kuva, mihin tehtiin open antamilla ohjeilla säädöksiä tarkkuudessa ja värissä yms katsottiin mikä kuvista on parhain painokelpoisuuden puolesta. Itseäni ärsytti suunnattomasti kun muokkasin karhu kuvaa ja mielestäni pehmeä pörröinen ei niin tarkka karhu kuva olisi ollut paras niin opettaja siihen tokaisi : '' ei tuo ole parhain vaan tämä mikä on tarkin ja hyvin kuva painokelpoisuudeltaan''.. Kröh olen jo aivan täynnä koko paino sanaa.

Adobe Illustrator
No mutta sittten mikä onkaan ''illu'' , Illustrator on ns. photoshop: in sisar ohjelma. Mutta illu on enemmän piirto ohjelma. Illussa voidaan piirtä jokin kuvia ja kopioda se ja liittää se esim. Indesign: iin. Illu on todella yksinkertainen käyttää ja tavallaan tässä ei haittaa jos ei paljon osaa englantia. Illussa on myös valmiiksi piirrettyjä kuvioista mitä voit vielä itse muokata: väreiltä, koolta, muodolta jne. Ohjelmalla voi myös itse piirtää melkein mitä itse osaa ja keksii. Lähes kaikissa näissä ohjelmissa mielikuvistus on rajana. Illulla on hyvä tehtä mm. kirjan kannet, logot ja kaikki muut graaffiset toimenpiteet. Olen pahoillani kun en enempää osaa kertoa, koska olen käyttänyt kyseistä ohjelmaa vasta 1viikon.

   Mutta tässä pari työtä ja niiden kuvaus ja tiedot miten ja millä tein :
Käyntikortti: Tehty kaikille edellisillä ohjelmilla jotain.
InDesign- Suurin osa tehty tällä, eli aselmoitu käyntikortti kokoo 90x50mm, laitettu leikkuumerkit, jotka tässä ei näy (leikkuumerkkien koko 3mm), sitten käynttikortti pohjaan alettiin itse tehdä mitä haluttiin ja siitä tehtiin sen näköinen kun itse haluttiin. Hyvin helppo tehdä. Huomenna viel tulostetaa ja leikataa ni saa käyntikortteja .
Photoshop- Kuva, muokattu.
Illustrator- 1 kohdassa oleva kuvio, illussa oli valmis malli kopsasin ja liitin InDesign:iin.


^
Ylläolevat kuvat oli viimeviikon ja tämän viikoon projektia, sain idean omasta päästää eli tämä ei ollut opettajan laatima työ. Päätin tehdä itselleni ihan säännölisen treeniohjelman, tietenkään se ei ole oikein laadittu, mutta alkuun se riittänee. Teen tälläisillä ohjeilla 1kk ja sitten lisää treeniä ! ! Työt tehty kaikkia edellisiä ohjelmia käyttäen ja tässä näette hieman paremmin mihin kaikkeen niillä pystyy. Eli tosiaan InDesign:illä voi tehdä todella hyvin tekstin asettelua ja muokkausta. Itse olen tyytyväinen lopputulokseen vielä kun noista treeneistä osais pitää kii, mut ihan hyvin on tähän asti menny ja viel ku kesäl lisään uinnin ni kyl se siitä ! Pahoittelen kun ette näe kunnolla varmaan mitä noissa lokeroissa lukee mutta ei se nyt mitään. 



Sit vielä 2vk takaista kuvaus projektia. Saatin hieman leikkiä open järkkärillä, valitettavasti hukkasin lapun missä luki sen tiedot mutta laitan kuvan kamerasti niin jos joku tietää vois kommaa nimen ! 
Siinä kaiken kunkku KAMERA !
leikin bodarii
Vähän erilainen ''sateenvarjo''

► i'm not a princess

► never give up

► I do not wish to look into your eyes, as I'm afraid of falling in love.
Vielä pari kuvaa Finn Graf messuilta jotka oli jo 17.4.2013. FinnGraf on graaffisen alan messut, siellä oli eri graaffisen alan firmoja esittelemässä ja jakamassa kaikkee kivaa krääsää. Myös ois varmaa oppinu kaikkee uutta tietoo jos ois vaa kyselly ja ois ollu siihe mielenkiintoo, mut itteeni kiinnosti enemmän karkit ja kynät !
siel oli autoki ja aika hot sellane ;]

namii

jos olisin alan ammattilainen, tietäisin mitä tässä tapahtuu, varmaan painamista kankaallee yms.


3D tulostimen tulosta nam !

Dream, Paris ♥
Krääsäni

Gargii, Ystävällä Satulla oli varmaa 3x . Käytii punnihtee sen karkit kalppikses ni  teidot oli seuraavat: hinta: 21.26e, paino: 1,648kg ja e/kg: 12.90

 Itsehän olen painaja joten en koneilla ja kameroitten kanssa koulussa niin paljon vietä aikaa, näiden ohjelmien hallinta kuulu enemmän  ulkoasun toteuttajille . Eli painotekniikan opiskelijat ovat enemmän tekemisissä painamisen kanssa, eli me painetaan työt ja ulkoasun toteuttajat valmistaa painettavan työn, yleensä juuri näillä ohjelmilla. Tietenkin heidän käytössään on monia muitakin ohjelmia !

   Tulipas pitkä postaus, no välillä näin ! Nyt joutas nukkuu, öittä ♥
By: Elis♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti